JAK VYHOTOVIT PROSTOROVÉ 3D SLIDESHOW
top of page
  • Obrázek autoraJRV

JAK VYHOTOVIT PROSTOROVÉ 3D SLIDESHOW

Aktualizováno: 27. 9. 2023


 

Přinášíme vám dokonalý zážitek prostorové fotografie, a to bez pomocí speciálních brýlí. Je to vůbec možné? Ale ano, je! Pomocí našeho speciálního programu dokážeme vašim fotografiím vdechnout život. Jistě vás někdy napadlo, jak se takové fotografie vyhotovují. Nuže pojďte se společně podívat pod naší pokličku.


Výše uvedené video bylo vytvořeno z důvodů, abychom vám mohli ukázat, jak vznikají prostorové fotografie.

Jak tedy vdechujeme fotografiím život? Nejdříve musíme současnou fotografii v programu Adobe Photoshop rozřezat na několik kousků, tedy objektů, které budeme potřebovat k tvorbě prostorovosti. Jak můžete vidět na níže uvedené fotografii:

  • žlutě je vyznačen objekt, který bude v popředí,

  • oranžově je vyznačen objekt, který bude uprostřed,

  • červeně je označen objekt, který je v pozadí.

  • cesta a stromy jsou základní vrstvou


původní fotografie


výřez vrstev, maskování


Samozřejmě, že dokážeme pracovat s více vrstvami, ale pro přehlednost jsme vybraly pouze tři vrstvy.


Výřezy získáme: pozadí fotografie, vrstvu 1, vrstvu 2 a vrstvu 3. Takto upravené fotografické soubory převedeme do Adobe After Effects, kde pracujeme v našem 3D prostředí, který využíváme pro tvorbu animací a vizuálních efektů. Zde se odehrává podstatná část a tím je vyhotovení prostorovosti, postavení kamery, následná animace a tvorba vizuální efektů, a to jak statických nebo animovaných.


Vizuální efekty vkládáme velice citlivě, aby dílo nepůsobilo přeplácaně. Tímto způsobem upravujeme všechny vybrané fotografie, které jsou převážně od 10 do 20 ks (záleží na délce vaší vybrané písně). Vyhotovené prostorové fotografie, poté upravujeme v editačním programu Adobe Premiere Pro, kde provádíme konečnou fázi, která je:


  • vkládání hudby,

  • vkládání titulků,

  • postprodukce obrazová,

  • postprodukce zvuková.


No a jak by mohlo takové svatební prostorové 3D slideshow vypadat? Pro vaší představu jsme vytvořili níže uvedené video, které je koncipované z více svateb.

Svěřte nám vaše svatební fotografie a my do nich vdechneme život. Vaše vzpomínky na 3D slideshow vám nikdy nezevšední. Prostorové 3D slideshow a fotografie ožívají.

86 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page