Natáčení videí | Videoškola
top of page
  • Obrázek autoraJRV

1. JAK NATÁČET POUTAVÁ VIDEA

Aktualizováno: 18. 4. 2020



>> TÉMA 1. << 1.1 Úvod V dnešní době jsou video kamery, fotoaparáty či mobilní zařízení, které umí natáčet záběry dostupné každému, ale ne každý umí natočit koukatelné video. V naší mini sérii videoškoly neboli video kuchařce se budeme zabývat základy natáčení kamerou nebo fotoaparátem, střihem natočeného materiálu a jako bonus dodáme návod, "Jak správně natáčet video na mobilní zařízení".


1.2 JAK SPRÁVNĚ NATÁČET KAMEROU NEBO FOTOAPARÁTEM? Každý se rád chlubí svými vzpomínkami nebo zážitky, které prožil a ty se snaží zaznamenat nejen na fotografii, ale také na kameru nebo fotoaparát či mobil. Zážitky nejsou tvořeny jen tím, co vidíte a slyšíte, ale hlavně emocemi, které se kvalitním videem přenesou do paměti člověka a vyvolávají pocit uspokojení. Emoce, které divák dostává kvalitním videm, vyvolávají zájem vidět dílo znovu a znovu, těšení se na další videa a kdo ví, možná taktéž vyvolají inspiraci k vlastním zážitkům diváka.


Existují samozřejmě preciznější postupy kameramanského umu, ale také jsou mnohem náročnější a to z kapacitních důvodů není možné na těchto stránkách dopodrobna popisovat. Berte proto tyto návody jako rychlokurz "Jak správně natáčet a stříhat" neboli tipy a rady z naší dosavadní praxe.


Pokud máte zájem dělat kvalitní a koukatelná videa, budeme na našich stránkách postupně zveřejňovat návody a tipy "jak na to". Aby Vám neutekl žádný nový článek v levém horním roku si můžete kliknout na odebírat novinky.

 
45 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page